Samsung Gaming Monitor Odyssey G9

Go Beyond

Gaming Monitor yang bersaiz 49″ ini adalah mempunyai resolusi dual QHD dengan 1000R curvature. Tidak cukup menarik lagi? Macam mana dengan refresh rate 240Hz dan response time hanya 1ms sahaja. Gaming monitor amat menakjubkan malah harga bagi satu unit adalah RM6,199!

Odyssey G9 adalah sebuah monitor 5120×1440 pertama di dunia dengan refresh rate 240Hz. Anda disarankan naik taraf pemacu grafik versi terbaru untuk membolehkan refresh rate 240Hz dengan resolusi 5120×1440.

samsung monitor odyssey G9

Ciri Keunikan Gaming Monitor Yang Hebat

Revolusi monitor curve! 1000R adalah puncak teknologi skrin melengkung yang terbaru. Tambahan pula, ia sesuai dengan kontur mata manusia untuk gaya realism yang tidak dapat dibayangkan oleh minda yang biasa.

 • 1000R yang mengubah permainan
  • Adegan terang membungkus dengan lebih rapat di sekeliling anda. Alami tahap permainan jantung yang seterusnya yang lebih hebat daripada apa yang pernah anda lihat sebelumnya. Paparan super lebar lebar 1000R 49 inci memenuhi penglihatan persisian anda dan menarik anda ke kasut watak.

Ciri kedua adalah resolusi yang amat menakjubkan! Resolusi QLED dan HDR 1000, dan QHD disatukan untuk warna – warni yang terang lagi nyata dengan perincian yang menyeluruh.

 • Lebih suci. Lebih terang. QLED.
  • Pelaksanaan gambar yang unggul. Tahap resolusi bersemangat baru dicapai dengan warna dan rona QLED yang terang dan realistik. Nikmati pemandangan permainan yang menakjubkan dengan ketepatan dalam setiap butiran terakhir.
 • HDR1000 dan HDR10 +
  • Citra lebih hampir dengan kenyataan. HDR1000 menggelapkan gelap dan mencerahkan warna putih untuk kontras yang lebih dimensi. HDR10 + mengoptimumkan kecerahan dan kontras sehingga pemandangan permainan kelihatan seperti yang diharapkan oleh pembangun. Visual kelihatan dari dunia ini dan sama seperti kehidupan sebenar, pada masa yang sama.
 • Paparan QHD berganda
  • Dunia permainan imaginasi anda menjadi nyata. Resolusi DQHD 49 inci membawa anda paparan selebar dua monitor QHD yang duduk bersebelahan, dengan gambar yang sangat terperinci dan tajam. Nikmati pemandangan yang lebih luas dengan ruang maksimum untuk melakukan semua tindakan.

Tak cukup dengan itu, monitor ini juga direka untuk menang. Kemenangan dari segi kelajuan masa untuk bertindak serendah 1ms, refresh rate 240Hz dan juga G – Sync compatibility untuk memudahkan anda bermain game secara menyeluruh. Dengan ini, tiada lagi lag dan tiada lagi untuk berasa kalah dalam setiap perlawanan!

samsung monitor odyssey G9

Perubahan zaman pada monitor PC

Antara kelebihan monitor 49″ ini adalah input lag yang rendah dan refleks yang cepat. Dengan input 2ms yang sangat rendah membolehkan tindak balas yang hebat dan tidak pernah dialami sebelumnya. Tindakan anda bermula secara serantak apabila anda menghidupkan skrin, dengan hampir tiada lag antara peranti anda dan game kegemaran anda.

Monitor Gaming ini mempunyai refleks cepat dan lancar. Justeru itu, anda boleh menaklukkan setiap musuh dengan kelajuan yang tinggi. 240Hz RapidCurve mampu menghilangkan lag untuk permainan yang menggembirakan dengan kawalan yang sangat lancar. Serang hendap pada musuh pada masa yang tepat ketika anda melihatnya dengan masa tindak balas 1ms. Tambahan pula, pergerakan mouse yang tepat, dan bingkai bebas kabur tanpa kesan ghosting.

Seperti yang dinyatakan di atas, monitor ini adalah G-Sync compatibility! Apa G Sync ini? Ia adalah satu tindakan hiper direka dengan begitu lancar. Keserasian G-Sync memastikan GPU dan panel diselaraskan untuk menghilangkan kekacauan, skrin – lag, dan kehancuran gambar. Adegan permainan pantas dan kompleks yang stabil serta bebas daripada gangguan dengan penggunaan AMD FreeSync Premium Pro untuk keunggulan permainan anda.

Lihat semua dengan satu Skrin

Untuk dunia gaming, monitor yang lebar dan besar adalah suatu kepentingan. Monitor 49″ dengan panel melengkung direka 32:9 aspek ratio ini mampu membuatkan anda terus bermain dari pagi sehingga petang. Walaupun anda berhenti sekejap ia tetap akan menunggu anda dengan setia. Tidak cukup dengan itu, anda juga boleh membuka pelbagai aplikasi pada masa yang sama dan boleh membuat dua kerja setiap hari, jam dan minit yang anda ada. Inilah dunia kedua anda!

Artikel lain: Samsung Smart Fridge 660L, Smart TV Bawah RM2500, Smartwatch Bawah RM1000, Headphone bawah RM1500

Anda boleh teruskan bacaan anda disini.